وردپرس و php دو پلتفرم محبوب برای توسعه وب هستند. هردوی آنها مزایا و معایبی دارند که انتخاب هرکدام از آنها برای طراحی سایت به نیازهای شما کاملاً مربوط است.
در یک طرف php یک زبان برنامهنویسی سمت سرور است که به شما امکان میدهد تا بتوانید سایتهای پویا طراحی کنید. در مقابل وردپرس یک cms یا یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما امکان میدهد سایت یا وبلاگ موردنظر خود را بهراحتی ایجاد کنید. اما هنگامیکه این دو در کنار هم قرار میگیرند و باهم مقابسه میشوند، باید انتخاب درستتری را کرد. زیرا باید پاسخ سؤال اینکه وردپرس بهتر است یا php را بهصورت کاملاً علمی داد. اما باید بدانید که هردوی آنها بینظیر هستند و در پاسخ به این سؤال هیچ برندهای وجود ندارد. زیرا استفاده از هرکدام مزایا و معایبی دارد که کاملاً بستگی به نیازهای شما در سایتتان دارد. بهعنوانمثال اگر یک سایت ساده میخواهید، طراحی سایت با وردپرس بهترین گزینه است. اما اگر یک سایت پیچیده میخواهید، طراحی سایت با php میتواند گزینهی مناسبتری باشد.
در این مقاله در شرکت طراحی سایت نیک نصر، قصد داریم تا با بررسی کاملاً علمی و تحقیقی که انجام دادهایم تفاوت وردپرس با php را به شما بگوییم. نقاط ضعف، قوت و کاربردهای آنها را بررسی کنیم. در پایان مقاله نیز امیدواریم برای شما روشن شود که کدامیک برای شما مناسبتر است.
وردپرس چیست؟
وردپرس سیستم مدیریت محتوایی است که از آن میتوانید برای ایجادتم ها و افزونههای خود استفاده کنید. وردپرس ترکیبی از فایل های جاوا اسکریپت، css و php است. از مزایای وردپرس میتوان به صرفهجویی در زمان و هزینه اشاره کرد. زیرا شما برای توسعه یا ایجاد یک تم نیاز نیست که همهچیز را از اول شروع کنید.
مزایای وردپرس
- یک پلتفرم منبع باز است.
- تمهای آماده زیادی برای آن تولید شده است.
- دارای ابزارهای مختلفی برای توسعه است. همانند پلاگین ها، مدیریت سایدبار، منو و…
- استفاده از آن راحت است.
- یادگیری آن آسان است و نیاز به دانش زیادی ندارد.
معایب وردپرس
- کمی در توسعه شما را اذیت میکند.
- برای سفارشیسازی قالب سایت نیاز به دانش css، html و jQuery دارید.
- برای بسیاری از عملکردهای خود نیاز به پلاگین دارد.
- پیدا کردن افزونهای که مناسب شما باشد کمی سخت است. زیرا تنوع افزونهها زیاد است.
- در برخی از بهروزرسانی های وردپرس، مشکلاتی را برای سایت شما پیش میآورد.
php چیست؟
php زبان برنامهنویسی است که میتوانید از آن برای پویا کردن سایت خود استفاده کنید. php خوشبختانه یک زبان برنامهنویسی شیء گرا است. از اینرو راحت میتوانید برای توسعه سایت خود از آن استفاده کنید. همچنین در داخل کدهای html خود میتوانید از php استفاده کنید. همهی این موارد به کنار، وجود کتابخانههای گستردهی آن باعث شده است که زبان برنامهنویسی php یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی سرور محسوب شود. ازاینرو بسیاری از افراد بهجای آنکه به سمت وردپرس بروند، از طراحی سایت با php استفاده میکنند.
مزایای php
- سرعت توسعه وبسایت را بهبود میبخشد.
- نگهداری از سایت را ساده میکند.
- ارتباط بهتری با پایگاه داده برقرار میکند.
- کد نویسی اضافه در آن وجود ندارد.
- فعالیتهای تکراری سایت را میتوانید خودکار کنید.
- عملکرد و سرعت بار گزاری سایت را بهبود میبخشد.
معایب php
- یادگیری فریم ورک های آن مهم است.
- یادگیری خود php نیز مهم است و نیاز به پیشزمینه دارد.
برای شما طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php؟
اگر میخواهید سایت خود را بدون نوشتن هیچ کدی ایجاد کنید، پیشنهاد ما استفاده از وردپرس است. حتی اگر سایت کمی پیچیده هم میخواهید باز وردپرس را به شما پیشنهاد میکنیم. زیرا سرعت و هزینه راهاندازی آن بسیار کم است و در کمتر از چند ساعت میتوانید سایت وردپرسی خود را ایجاد کنید. همهی این موارد بدون نوشتن یک خط کد اتفاق میافتد. اما برای توسعهی سایت خود نیاز است که کدنویسی انجام دهید و یک سری افزونه نیز به آن اضافه کنید.
در مقابل php راهحلی است که کنترل شمارا روی سایتتان بهبود میبخشد. منظور این است که اگر سایت پیچیدهتری میخواهید خیلی راحت میتوانید آن را ایجاد کنید. php یک زبان برنامهنویسی سمت سرور است. ازاینرو سایت شما را بسیار انعطافپذیر میکند.
اگرچه میتوانید از وردپرس بهعنوان یک سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت پیچیده استفاده کنید. اما انجام این کار با php کمی عاقلانهتر است. بهعنوانمثال طراحی سایت فروشگاهی ساده با وردپرس بهتر است. اما اگر بخواهید امکانات سفارشیسازی شده تری را به سایت خود اضافه کنید، پیشنهاد میکنیم که از php استفاده کنید.
انتخاب شما کدام است؟
همانطور که در بالاتر عرض کردیم، پاسخ سؤال وردپرس بهتر است یا php کاملاً به نیازهای خود شما بستگی دارد. بهطورکلی اگر استفاده آسان از سایت مدنظر شما و شرکتتان است، استفاده از وردپرس را به شما پیشنهاد میکنیم. همچنین اگر دوست دارید سایتی بسیار سریع راهاندازی کنید، بازهم وردپرس بهکار شما میآید. زیرا قالبها و تمهای مختلفی را بهصورت آماده دارد که تنها کافی است آنها را نصب و سفارشیسازی کنید. در مقابل وب سایتهای php قرار میگیرند. اگر دوست دارید سایتی انعطافپذیر طراحی کنید، استفاده از php بهترین گزینه است. اما باید بدانید که یادگیری php کمی زمانبر است. به همین دلیل برای طراحی سایت با php باید از متخصصین آن کمک بگیرید. ما در شرکت طراحی سایت نیک نصر، متخصصین وردپرس و php داریم. ازاینرو بسته به نیاز شما، سایتتان را توسط متخصصین خود طراحی میکنیم.
تجربه کاربری وردپرس بهتر است یا php
نکتهی مهمی که در طراحی سایت باید به آن توجه کرد، قابلیت استفاده و راحتی استفاده از سایت است. به آن تجربهی کاربری نیز گفته میشود. راحتی استفاده به این معنی است که هرکس با هر تواناییای که دارد بتواند از سایت شما استفاده کند. اگر استفاده از سایت شما سخت باشد، کاربران زیادی را از دست خواهید داد.
وردپرس همانطور که گفته شد، یک سیستم مدیریت محتوای ساده است. این cms بهگونهای طراحی شده است که همه بدون در نظر گرفتن تواناییهای فیزیکی میتوانند از آن استفاده کنند. رابط کاربری آن نیز بسیار ساده است و منابع مختلفی برای توسعهی آن وجود دارد که اگر جایی به مشکلی خوردید، بتوانید آن را حل کنید.
php همانند وردپرس در دسترس نیست. زیرا برای استفاده همه طراحی نشده است و باید برای طراحی وب با php به دانش آن دست پیدا کنید. در غیر این صورت عدم استفاده از متخصص php، توسعه سایت شما را عملاً غیرممکن میکند.
انتخاب شما کدام است؟
وقتی صحبت از تجربهی کاربری و راحتی استفاده از سایت میشود، ما به پلتفرمی نیاز داریم که هم در دسترس باشد و هم کاربرپسند تر باشد. ازاینرو وردپرس در مقابل php انتخاب بهتری است. بااینحال اگر به پلتفرمی نیاز دارید که قدرتمندتر و انعطافپذیر تر باشد، php را به شما پیشنهاد میکنیم.
هزینه های وردپرس کمتر است یا php
همواره بودجه و هزینه برای همه از اهمیت بالایی برخوردار است. ازآنجاییکه وردپرس و php هر دو متنباز و رایگان هستند، بااینحال تفاوتهای کلیدی در آنها وجود دارد.
باید بدانید که فقط هستهی وردپرس رایگان است. یعنی شما بهصورت رایگان وردپرس را نصب میکنید و میتوانید از آن استفاده کنید. اما برای توسعه سایت، قالب سایت و افزونههای آن باید هزینه پرداخت کنید. حال شاید برخی از این موارد کمی هم گران باشند. با همهی این تفاسیر که وردپرس رایگان است، باید بدانیم که وردپرس برای ادامه نیز نیازمند حمایت مالی است. پس دور از ذهن نیست که برای توسعهی آن و استفاده از قالبها و افزونهها باید هزینه پرداخت کنیم.
در مقابل php کم هزینهتر از وردپرس است. زیرا ابزارهای بهتری را با هزینهی کمتر در اختیار ما قرار میدهد. توسعهی آن نیز مقرون و بهصرفه است. زیرا یک پلتفرم متنباز است. بااینحال برای استفاده از php و توسعهی سایت با آن نیازمند آن هستید که دانش آن را کسب کنید. در غیر این صورت باید هزینههایی را به متخصصین آن پرداخت کنید.
انتخاب شما کدام است؟
وردپرس آنقدرها هم که میگویند رایگان نیست و باید برای هرچه که از آن استفاده میکنید هزینه پرداخت کنید. ازاینرو php گزینهی مقرون و بهصرفهتری برای توسعه محسوب میشود.
امکانات وردپرس بیشتر است یا php
بسیاری از امکانات و ویژگیها وجود دارند که به هر پلتفرم اختصاص پیدا کردهاند. مانند افزونهها، کتابخانهها، قالبها و… .
از جمله ویژگیهایی که به وردپرس مربوط است قالبها، افزونهها و ابزارک ها میباشد. هر طرح دلخواهی را که بخواهید میتوانید قالب وردپرسی آن را پیدا کنید. اگر هم پیدا نکنید میتوانید با استفاده از صفحه سازها آن را طراحی کنید. همچنین وردپرس دارای طیف وسیعی از افزونهها است که برای توسعه سایت خود میتوانید از آنها استفاده کنید. اما فراموش نکنید که استفاده زیاد از افزونهها، در عملکرد و سرعت سایت شما تأثیر میگذارد. ازاینرو بعد از یک مدت با سایتی فوقالعاده کند روبهرو میشوید.
در مقابل php وجود دارد. اگرچه قالبهای آماده اندازهی وردپرس برای آن در دسترس نیست اما همچنان میتوان قالبی که مدنظرتان است را پیداکرده و با php آن را تغییر دهید. همچنین دارای کتابخانههای زیادی است که کار توسعهی شما را افزایش میدهد.
انتخاب شما کدام است؟
وقتی صحبت از طراحی سایت وردپرس یا php میشود، پاسخ به آن واقعاً یک جملهی مشخص است. آنهم این است که ” همهچیز به نیازهای شما بستگی دارد “. اگرچه خیلیها اعتقاد دارد که وردپرس بینظیر است اما در برخی از مواقع کار توسعهدهنده را بسیار سخت میکند. اما php اینطور نیست. زیرا دست شما باز است و هر آنچه را که بخواهید در سایت خود میتوانید پیادهسازی کنید.
امنیت طراحی سایت با وردپرس بیشتر است یا php
امنیت در هر برنامه و سایتی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا از سایت شما در برابر حملات و هکرها تا حدودی حفاظت میکند. هر دو پلتفرم از امنیت خوبی برخوردار هستند. برای وردپرس افزونههایی وجود دارد که از آن برای امنیت سایت خود میتوانید استفاده کنید. بااینحال با توجه بهرایگان بودن هر دو و استفاده همه از آن، نگرانیهای امنیتی در آنها وجود دارد.
با آنکه وردپرس کاملاً امن است اما همچنان در برابر حملات آسیبپذیر است. اما جای نگرانی نیست. زیرا همواره ویژگیهای امنیتی جدیدی به آن اضافه میشود که مشکلات قبلی را رفع میکند. افزونههای زیادی نیز وجود دارد که میتواند به امنیت سایت شما کمک کند. ازجمله مواردی که میتوان به ایمنسازی سایت وردپرسی کمک کند، بهروزرسانی خودکار هستهی وردپرس، احراز هویت دو مرحلهای، ثبت فعالیتهای کاربران و اسکن دائمی سایت توسط افزونههای امنیتی است.
با همهی این تفاسیر، php پلتفرم امنتری نسبت به وردپرس است. زیرا به اندازی وردپرس گستردگی استفاده ندارد. بااینحال اگر کد نویسی غیراستاندارد در آن صورت گیرد و باگهای امنیتی توسط کد نویس رفع نگردد، سایت طراحیشده با php ناامن خواهد بود.
کدام برای شما بهتر است؟
اگر دانش کافی در کد نویسی ندارید و نمیتوانید از php برای توسعه و ایمنسازی سایت خود استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم وردپرس را به php در این مورد ترجیح دهید. اما بااینحال بازهم بستگی به خود شما دارد. اگر متخصص php در کنار خود دارید یا میتوانید برای آن هزینه کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از php است.
توسعه وردپرس راحت تر است یا php
توسعه سایت با رشد آن رابطهی مستقیم دارد. اگر میخواهید ویژگیهای جدیدی به سایت خود اضافه کنید یا یک سری تغییرات در طراحی آن دهید، باید مطمئن شوید که یک پلتفرم مناسب را برای خود انتخاب کردهاید.
وردپرس برای مشاغل کوچک یک انتخاب عالی است. بهعنوانمثال در طراحی سایت شرکتی بهتر است از وردپرس استفاده شود. همچنین اگر شما یک تازهکار درزمینه طراحی سایت هستید، بازهم وردپرس میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. زیرا استفاده از آن آسان و پلاگین های مختلفی برای توسعه وجود دارد.
در مقابل php برای مشاغل و سایتهایی که میخواهند کنترل بیشتری روی عملکرد سایت خود داشته باشند، پیشنهاد میشود. همچنین در توسعه سایت، php مقرون و بهصرفه است. زیرا به پلاگین یا قالب اضافهای نیاز ندارد. بااینحال اگر با برنامهنویسی با php آشنا نباشید، کار توسعه برای شما سخت میشود. ازاینرو پیشنهاد ما به شما، php به همراه دانش آن است.
کدام برای شما بهتر است؟
هر دو پلتفرم php و وردپرس برای توسعه مناسب هستند. زیر هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. بااینحال برخی php را به وردپرس ترجیح میدهند و برخی دیگر نیز بالعکس. ازاینرو بسته به نیاز خود، بودجه و دانشی که دارید میتوانید یک کدام از آنها را برای توسعه سایت خود استفاده کنید.
دانش برنامه نویسی
دانستن زبانهای برنامه نویسی کاملاً اختیاری است. بهعنوانمثال اگر شما صاحب یک کسب و کار باشید و فقط نیاز به یک وبسایت داشته باشید، دانش برنامهنویسی برای شما اصلاً مطرح نیست. اما اگر یک طراح سایت باشید و شرکت طراحی سایت داشته باشید، بسیار مهم است که به زبانهای برنامهنویسی تسلط داشته باشید.
وردپرس به شما این امکان را میدهد که بدون دانش کد نویسی، سایت خود را طراحی و آن را بسازید. اگرچه برخی بر این باورند که وردپرس بهاندازهی طراحی سایت با کد نویسی قابل انعطاف نیست اما همچنان به شما این قدرت را میدهد که بدون دانش کد نویسی سایت خود را طراحی و اجرا کنید. زیرا در وردپرس برای هرآن چه که فکر کنید یک افزونه وجود دارد.
از سوی دیگر php یک زبان برنامهنویسی است که همهچیز حتی فرمهای تماس در آن از طریق کد نویسی ایجاد شدهاند. از این اگر میخواهید کنترل خوب و مطمئنی را روی سایت خود داشته باشید، پیشنهاد ما به شما php است.
کدام برای شما بهتر است؟
اگر نیاز به کنترل زیاد به سایت ندارید و اصلاً برایتان اهمیت ندارد، وردپرس میتواند گزینهی مناسبی باشد. در مقابل اگر برایتان مهم است که روی هر آنچه که در سایت وجود دارد تسلط کامل داشته باشید، php بهترین انتخاب است.
به روز رسانی وردپرس راحت تر است یا php
بهروزرسانی سیستم بسیار مهم است که ساده و سریع باشد. زیرا بسیاری از افراد وقت کافی و هزینهی کافی برای بهروزرسانی سایت خود را ندارند.
به همین دلیل بهروزرسانی سایتهای وردپرسی بسیار راحتتر از سایتهای طراحیشده با php است. همچنین آپلود کردن در آن نیز بسیار راحت است. شما تنها با درگ و دراپ و زدن یک یا دو گزینه میتوانید سایت خود را بهروزرسانی کنید. این بهروزرسانی نیاز به دانش کد نویسی ندارد.
سایتهای php برای بهروزرسانی نیاز به کدنویسی دارند. ازاینرو اگر شما دانش کافی در این رابطه نداشته باشید، سایت خود را نابود خواهید کرد. همچنین سایتهای طراحیشده با php باید بهصورت دستی آپدیت شوند. این امر زمان زیادی را از شما خواهد گرفت.
کدام برای شما بهتر است؟
همانند قبل بازهم هیچ پاسخ مشخصی برای اینکه کدام بهتر است وجود ندارد. بهعنوانمثال بنز بهتر است یا بی ام و؟ هیچکس نمیتواند پاسخ کاملاً درستی به آن دهد. زیرا باید نیازهای خود را بسنجید و یک کدام از این خودروها را انتخاب کنید. در پاسخ به اینکه بهروزرسانی وردپرس بهتر است یا php نیز نمیتوان پاسخ دقیقی دارد. بااینحال اگر دانش برنامهنویسی و وقت کافی برای آن ندارید، وردپرس گزینهی بهتری است.
نتیجه گیری
وبسایتهایی که با وردپرس و php ساخته میشوند، هر دو دارای مزایا و معایب هستند. ازاینرو واقعاً به نیاز شما مربوط است که وردپرس بهتر است یا php. اگر به ک وبسایت ساده نیاز دارید که راهاندازی آن آسان باشد و نیازی به نگهداری زیادی نداشته باشد، احتمالاً وردپرس گزینه بهتری است. در مقابل اگر به یک وبسایت پیچیده با ویژگیهای سفارشیسازی شده و پیشرفته نیاز دارید، php گزینه مناسبتری برای شما خواهد بود. قبل از انتخاب هرکدام از آنها برای طراحی سایت خود، ابتدا تحقیقات لازم را انجام دهید. همچنین نیازهای خود را بسنجید و ببینید که کدامیک از آنها برای شما مناسبتر است.
اکثر شرکتهای طراحی سایت همانند شرکت ما، ترکیبی از وردپرس و php را برای انجام پروژههای خود استفاده میکنند. ازاینرو اگر شما نیاز دارید تا یک سایت حرفهای داشته باشید که همانند وردپرس راهاندازی آسان و مانند php توسعه حرفهای تری را داشته باشد، میتوانید ترکیب این دو را باهم استفاده کنید. اما بسیار مهم است که این مورد را شرکت متخصص در این زمینه انجام دهد. ما در شرکت طراحی وب نیک نصر بهصورت حرفهای برای شما این کار را انجام میدهیم. اگر نیاز به یک سایت با ویژگیهای پویا و حرفهای دارید میتوانید با ما از طریق شماره 09307975677 در تماس باشید.
1 دیدگاه در “طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php”
سلام و وقت بخیر
ممنون از همراهی شما دوست عزیزم.
اگر در جهت بهبود سایت باشه و مشکلی را برای بازدیدکنندگان به وجود نیارد، خیر مشکلی ندارد. فقط توجه کنید که لینک ها بهم نریزد.